Henriksson internationella ligor
Henriksson internationella ligor

Henriksson: Forsberg var planens kung

Henriksson hyllar Forsberg: "Inget annat landslag har sådan nyckelspelare"
2:09 min

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson gör tummen upp, tummen ner och tar ut matchens stjärna efter Sveriges 4-0-seger mot Vitryssland i VM-kvalet.

Tummen upp

Helheten. Fyra mål på bortaplan mot Vitryssland med mersmak är inget beställningsjobb. Gediget försvarsspel, varierat anfallspel och bra inhopp av avbytare. Extra plus också för att Sverige gjort sin läxa så pass väl, och verkligen utnyttjade svagheterna i det vitryska laget. Smart!

Tummen ned

Hade vi varit Vitrysslands radio hade det här varit en mycket lätt rubrik att hitta innehåll till. Men två detaljer störde i det svenska spelet: en inledning då det bjöds på fasta situationer  samt vid flera tillfällen onödiga bollförluster vid egna inkast.

Stjärna

Flera gör en bra insats men det går inte annat än att särskilt lyfta fram Emil Forsberg. Planens kung. Han briljerade med teknik, speluppfattning och fysik som ingen kunde matcha. En nyckelspelare i ordets rätta bemärkelse.

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".