Leo Larsson, Kristianstad.
Leo Larsson, Kristianstad. Foto: TT

Hemmasviten intakt – 48:e raka för Kristianstad

Olafur Gudmundsson, Kristianstad: "Kan mycket bättre"
1:40 min

Aranäs orkade hänga med i en halvlek. Men sen körde Kristianstad över det tippade bottenlaget och vann säkert med 29–18. Därmed har man 48 raka hemmasegrar.

Ledningen i paus var blott två bollar men sen satte Kristianstad i en högre växel och sprang ifrån i målprotokollet. 13–11 blev 19–14 efter tio minuter men den regerande mästaren stannade inte där.

När Johannes Larsson med sex minuter kvar av matchen gjorde sitt tredje mål betydde det tiomålsledning för Kristianstad.

–Vi jobbar oss in i matchen men det är ingen bra prestation, ändå vinner vi, säger Kristianstads Olafur Gudmundsson.

Allra hetast offensivt var dock Stig Moen Nilsen som gjorde åtta mål totalt i matchen som hemmalaget vann med 29–18. 

– När vi möter tuffare motstånd får vi inte ge bort fem-sex mål första tio, vi måste lära oss av det. Men vi ska inte vara för tuffa mot oss själva, en vinst är alltid en vinst, säger Gudmundsson.

Aranäs höll annars jämna steg matchens första 30 minuter och var dessutom i ledning med 5–2 efter mål av Martin Mårtensson. Men då svarade Kristianstad med fyra raka mål och övertog ledningen.

– I första lyckas vi dra ner tempot som vi planerat och de blir lite frustrerade, säger Aranäs debuterande tränare Toni Johansson.

Men Kristianstad lyckades inte skaka av sig gästerna utan fick vänta på rycket efter paus där man visade klassen och säkrade en komfortabel seger.

– I andra får vi fyra utvisningar och vi har inte råd att spela åtta minuter med en man mindre mot ett lag som Kristianstad. Samtidigt bränner vi en hel del framåt, säger Johansson.


Kristianstad-Aranäs 29–18 (13–11)

Kristianstad: Stig Moen Nilsen 8, Albin Lagergren 5, Tim Sörensen 5, Johannes Larsson 3, Olafur Gudmonsson 2, Viktor Hallén 2, Helge Freiman, Philip Henningsson, Gunnar Jonsson, Mario Lipovac.
Aranäs: Pontus Mellegård 6, Martin Mårtensson 4, Tobias Johnsson 3, Philip Jonsson, Max Santos, Hannes Söderberg, Rasmus Thorbjörnsson, August Wiger.

Publik: 4 011.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".