Max Salminen slutade sexa i onsdagens båda race.
Max Salminen slutade sexa i onsdagens båda race. Foto: Martti Kainulainen/TT

Max Salminen upp i ledning i VM

Max Salminen: "Kul att segla när allt stämmer"
4:00 min

Finnjolleseglaren Max Salminen hade en bra VM-onsdag på Balatonsjön i Ungern. Svensken slutade sexa i båda racen, vilket räckte för att klättra en placering och överta förstaplatsen totalt efter sex seglingar.

– Farten har varit riktigt bra och sen har vägvalet på banan gått riktigt bra vilket är väldigt viktigt, säger Max Salminen till Radiosporten.

Salminen slutade sexa i båda onsdagens race.

–Jag hade ett race på morgonen där det blåste rätt mycket, rätt stabila förhållanden och sen ett andra race där vinden dog mer och mer. Så man ska kunna lite av allt, säger han.

OS-guldmedaljören i starbåt från 2012 har 26 poäng och toppar resultatlistan före britten Ed Wright, som har 30 poäng. Fem seglingar återstår.

– Det är otroligt kul att segla när allt stämmer, jag njuter av varje dag. Jag ska så klart försöka komma härifrån med bästa möjliga resultat men med den här känslan jag har i kroppen känns det som att det kan gå hur långt som helst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".