Victor Hedman
Victor Hedman. Foto: Marcus Ericsson/TT

Orkanen Irma tvingar Victor Hedman att stanna i Sverige

Victor Hedman: ”Håller alla tummar”
3:05 min

I helgen drar orkanen Irma in över Florida. NHL-stjärnan Victor Hedman fick rådet från sin klubb Tampa Bay att stanna hemma i Sverige.

Victor Hedman hade sagt hej då till familjen i Örnsköldsvik och var redo att resa till Florida när han fick höra om orkanens framfart.

– Jag pratade med folk där borta och då tog vi beslutet att stanna kvar i Sverige, säger Hedman till Radiosporten.

Irma väntas nå Floridas östkust på lördag. Västkusten, där Victor Hedman bor, väntas inte drabbas lika hårt, men den svenske NHL-stjärnan känner en viss oro för sitt hus som ligger nära vattnet i Tampa.

– Det är väl inte det optimala stället, men ett hus är materiellt och kan ersättas, jag hoppas bara att det går bra för alla människor som bor i de drabbade områdena, säger han.

Hedman har varit i kontakt med flera klubbkamrater i Florida.

– Det är många som är där som har barn i skolan och så. Jag tror att de åker norrut i dag, så det är väldigt osäkert vad som ska hända så det är bättre att ta det säkra före det osäkra, säger han och fortsätter: 

– Man hoppas bara att det ska gå bra för de som är kvar i Florida och i Karibien.

Ett område som ser ut att drabbas värre är östkusten där Florida Panthers har sin hemmaarena. NHL-klubben har beslutat att ta det säkra före det osäkra och evakuera spelare och familjer med ett chartrat plan till Boston. 

Irma nedgraderades under fredagsförmiddagen till en fyra på den femgradiga skalan. Orkanvindarna har avtagit något, enligt det amerikanska orkancentret NHC, men centret betecknar vindstyrkan fortfarande som livsfarlig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".