Anton Strålman.
Anton Strålman. Foto: Janerik Henriksson/TT

Strålman befinner sig i Florida: ”Det är lite panikartat”

Anton Strålman: ”Vi räknar med att vi kommer ha ett längre strömavbrott”
7:45 min

Orkanen Irma ställer till stor förödelse i Karibien och närmar sig nu Floridas östkust. NHL-proffset Anton Strålman spelar för Tampa Bay Lightning och befinner sig just nu i Tampa, Florida.

– Teven står mer eller mindre på hela dagarna. Var tredje timme har de någon typ av uppdatering från nya mätningar de gjort med deras flygplan. Så man ser hur stormen rör sig och vilken bana den är på väg, säger Strålman till P4 Skaraborg.

Kan du beskriva hur det är att inte veta vad som väntar framöver rent vädermässigt?

– Det är lite panikartat runtom, i framför allt Tampa. Allting tar slut direkt, allt flaskvatten försvinner och även plywood på de stora affärerna försvinner. Det är långa köer överallt. Man kan få stå i ett par timmar för att få bensin. Igår satt jag i kö i fyra timmar för att få packa några sandsäckar.

Strålman förbereder sig nu på att orkanen ska dra in under lördagen.

– Jag har varit runt i alla affärer för att hitta lite trä och slå igen fönster med. Och så har vi samlat på oss vatten och konserver som kan behövas nästkommande vecka. Vi räknar med att vi kommer ha ett längre strömavbrott i bästa fall.

Lyssna på hela intervjun med Anton Strålman i klippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".