Henrik Stenson och Anton Strålman har flytt undan orkanen Irma, som fört med sig förödelse i bland annat Antigua Barbuda.
1 av 3
Henrik Stenson och Anton Strålman har flytt undan orkanen Irma, som fört med sig förödelse i bland annat Antigua Barbuda. Foto: TT Nyhetsbyrån
Henrik Stenson har lämnat sitt hem i Florida inför att orkanen Irma, som ledde till denna förödelse på Amerikanska Jungfruöarna.
2 av 3
Henrik Stenson har lämnat sitt hem i Florida inför att orkanen Irma, som ledde till denna förödelse på Amerikanska Jungfruöarna. Foto: TT Nyhetsbyrån
Anton Strålman har flytt undan orkanen Irma.
3 av 3
Anton Strålman har flytt undan orkanen Irma. Foto: Gene J. Puskar

Henrik Stenson och Anton Strålman flyr undan orkanen Irma

Strålman: "Vad får man komma tillbaka till?"
3:22 min

Det är många som just nu flyr sina hem på grund av ovädren i Atlanten.
Henrik Stenson är en av dessa.
Anton Strålman en annan.
– Det är lite jobbigt, säger han.

Den svenske ishockeybacken Anton Strålman, som spelar i Florida-laget Tampa Bay, har åkt med sin familj till Nashville, Tennessee.

– Det känns så klart väldigt bra att vara någonstans tryggt. samtidigt är det lioten jobbigt att kämna också. Det är oroligt, man vet inte vad som kommer att hända, säger han till P4 Skaraborg, och fortsätter:

– Vad får man komma tillbaka till sen? Vi har tänkt vara här till på tisdag. Man vet ju inte riktigt. Vi gjorde det bästa av situationen hemma, spikade igen alla fönster med plywood och lade ut sandsäckar.

Svenske golfstjärnan Henrik Stenson hör till en annan som tvingats lämna sina hem i Florida då orkanen Irma är på intågande. Till SVT Sport säger världssjuan att han och familjen jobbat i flera dagar för att försöka säkra huset så gott det går:

– Vi har precis lämnat Orlando efter att vi förberett huset i några dagar. Vi har tagit det säkra före det osäkra och smackat upp plywood på alla fönsterpartier på baksidan. Alla lösa saker är inplockade och andra fastsurrade med bästa råbandsknopar.

Stenson, som säger sig vara fri från knäproblemen som nyligen krävde en operation, väntas spela PGA tour-tävlingen i utkanten av Chicago under nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".