Det blev stort jubel när Kristianstad satte 3–2.
Det blev stort jubel när Kristianstad satte 3–2. Foto: damallsvenskan.tv

Ny förlust för Örebro i damallsvenskan – Kristianstad vann efter stor dramatik

REFERAT: Kristianstad gör 2-1
0:39 min

Örebro såg ut att ha räddat en viktig poäng.
I stället blev det en ny tung förlust – efter stor dramatik.
Och därmed ser det allt mörkare ut i tabellen.

– Jag lider med tjejerna, säger Örebros assisterande tränare Elin Magnusson till Radiosporten.

Trots ett på papperet namnkunnigt lag, med bland annat EM-spelarna Lisa Dahlkvist och Julia Spetsmark, har det inte gått Örebros väg i damallsvenskan 2017.

Laget har bara vunnit två av 15 seriematcher. Och i dag kom den åttonde förlusten för säsongen mot bottenkollegan Kristianstad på ett regnigt Vilans IP.

Men med blott fem minuter kvar av ordinarie speltid kom dock en kvittering till 2–2, och det såg ut som att laget skulle ta en ytterst viktig poäng.

Men det blev åter en notering i tabellradens förlustkolumn.

– Jag lider med tjejerna. Det finns en gräns för hur mycket man tål och bara kan lyfta huvudet högt gång efter gång. Men det är vad vi måste fortsätta att göra, säger Örebros assisterande tränaren Elin Magnusson till Radiosporten.

När det bara återstod en dryg minut av ordinarie matchtid slog Tine Schryvers vad som såg ut att vara ett inlägg från högerkanten. Men i stället för en medspelare eller Örebro-målvakt letade sig bollen hela vägen in i det bortre krysset – och 3–2 till Kristianstad.

– Jag lider med tjejerna. Det finns en gräns för hur mycket man tål och bara kan lyfta huvudet högt gång efter gång. Men det är vad vi måste fortsätta att göra, säger Örebros assisterande tränaren Elin Magnusson till Radiosporten.

Därmed befäste Örebro sin jumboplacering, medan Kristianstad avancerar till sjunde plats i tabellen.

Hammarby tog sig förbi nedflyttningsstrecket efter seger i dag med 2–1 mot Kvarnsveden. Astrid Larsson gjorde det matchavgörande målet.

– Jätteskönt och viktigt att vinna. Vi vann bollen och sen ställde vi om. Jag löpte i en lucka och så kom bollen perfekt. Det var bara att lägga in den, säger Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".