Anna Johansson.
Anna Johansson. Foto: Emil Langvad/TT

Inget Champions League för H65 Höör

Det blir inget Champions League-gruppspel för H65 Höör. Svenskorna föll i kvalfinalen mot tyska Thüringer med 24–33.

H65 Höör vaknade i den andra halvleken och krympte underläge 9–16 till 20–23 med kvarten kvar att spela. I numerärt underläge gjorde svenskorna först 19–23 från linjen, höll tätt i försvaret efter det och satte dessutom 20–23 från linjen. 

Men närmare än ett tremålsunderläge kom aldrig svenskorna. Vid ställningen 24–28 brände man en straff och därefter rann siffrorna iväg. Thüringer, som vunnit Bundesliga fem gånger, vann till slut komfortabelt med 33–24 och är därmed klart för gruppspelet i Champions League.

Det var också tyskorna som rivstartade kvalfinalen och var i ledning med 16–9 efter 30 minuter. Emma Lindkvist, som var målbäst i gårdagens kvalsemifinal med sju fullträffar, inledde den andra halvleken med två mål men H65 Höör hade samtidigt svårt att hålla tätt bakåt och var en bit efter i början av den andra halvleken.

Trots att H65 Höör fick igång spelet och hotade tyskorna blev det till slut stora siffror i förlustmatchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".