Anette Börjesson om guldstriden mellan Linköping och Rosengård.
Anette Börjesson om guldstriden mellan Linköping och Rosengård. Foto: TT/SR.

Experten: ”Nu finns ändå en möjlighet för Rosengård”

Anette Börjesson: ”Nu finns en möjlighet för Rosengård”
1:38 min

Serieledande Linköping måste spela riktigt bra för att lyckas behålla försprånget på fyra poäng till Rosengård i damallsvenskan. Det säger Radiosporten expert Anette Börjesson efter seriefinalen som slutade 2-2.

Linköping hade ledningen med 2-0 men Rosengård kom tillbaka och kvitterade till 2-2 i slutet av matchen.

– Det var en mycket spännande och rafflande match. Jag tänker att Rosengård säkert är nöjda med hur den slutade trots allt. Att kunna vända ett underläge och ta en poäng är de nog nöjda med, säger Börjesson.

Linköping är fortsatt fyra poäng före Rosengård i damallsvenskan. Är det ett för stort försprång för Rosengård att ta in?

– Nej, jag tycker inte det. Nu finns ändå en möjlighet. Det tror jag tror inte att det hade gjort om Linköping hade vunnit den här matchen. Om man tittar på de matcher som återstår så finns det några svåra hinder för båda lagen. Men Linköping måste hålla sig på topp och spela riktigt bra för att behålla försprånget.


Tabellen:
1. Linköping 37 poäng (+23)
2. Rosengård 33 (+24)
3. Eskilstuna 27 (+10)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".