Matej Zagar imponerade igen.
Matej Zagar imponerade igen. Foto: Mikael Fritzon/TT

Smederna imponerade igen – vann första semifinalen

Pontus Aspgren: "Men vi är bara halvvägs"
4:22 min

Smederna fortsätter att visa storform i slutspelet i speedway. I kväll besegrade man Masarna med imponerande 52–38 i den första semifinalen.

– Målet var egentligen att hålla jämna steg och nu lyckas vi vinna, jättekul, säger Pontus Aspgren till Radiosporten.

Ledningen inför den andra semifinalen i Eskilstuna i morgon är därmed 14 poäng och Smederna har skapat sig ett mycket bra utgångsläge i jakten på en SM-finalplats.

– Vi är bara halvvägs. Kan Masarna förlora på hemmaplan kan vi göra det på hemmaplan, säger Smedernas Pontus Aspgren till Radiosporten.

Det var Smedernas kväll från början till slut och i det 13:e heatet kopplade man ett rejält grepp genom en femetta som gav ledning med hela 44–34. Segern säkrades definitivt i det efterföljande heatet som man vann med 4–2 och skapade sig ett ointagligt försprång inför det sista heatet. 

Smederna vann det 15:e heatet med 4–2 och dominanta Matej Zagar fick avsluta med en heatseger. Slutresultatet blev hela 52–38 till Smederna som har imponerat stort i slutspelet.

– Målet var egentligen att hålla jämna steg och nu lyckas vi vinna, jättekul, säger Aspgren. 

Det mesta gick Eskilstunalagets väg och redan efter sju heat var ledningen 25–17. En Zagar i storform vann sina två inledande heat och landade till slut på 17 poäng.

– Han är så här bra. Just nu är han en av världens snabbaste förare och då är det kul att han är på vår sida, säger Aspgren.

Ledningen var nere i sex poäng efter det tionde heatet men Smederna hade koll på läget, drog ifrån i slutet av matchen och vann välförtjänt den första semifinalen mot Masarna.

– Vi presterar inte när vi som bäst behövde det. Man får väl analysera i natt men små marginaler, vi var inte med. De är bättre än oss, vi gör en platt tävling, säger lagledare Masarnas Stefan Bäckström.


Rospiggarna-Vetlanda 44–46

Rospiggarna: Jason Doyle 8, Andreas Jonsson 8, Timo Lahti 8, Max Fricke 7, Jacob Thorsell 7, Nicklas Porsing 4, Freddie Eriksson 2.
Vetlanda: Bartosz Zmarzlik 13, Szymon Wozniak 10, Oliver Berntzon 9, Martin Vaculik 5, Tobiasz Musielak 5, Tomas Jonasson 3, Jaroslaw Hampel.

Publik: 4 688.

Masarna-Smederna 38–52

Masarna: Tai Woffinden 13, Przemyslaw Pawlicki 9, Kim Nilsson 9, Antonio Lindbäck 4, Linus Sundström 2, Joel Andersson.
Smederna: Matej Zagar 17, Andzejs Lebedevs 10, Pontus Aspgren 10, Mikkel Michelsen 8, Linus Eklöf 4, Michael Jepsen Jensen 3.

Publik: 4 595.

Mer om Speedway

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".