Oscar Möller och Joakim Lindström.
Oscar Möller och Joakim Lindström. Foto: TT

De utgör SAIK:s främsta offensiva hot – men spelar inte ihop

Oscar Möller: "Tränaren vill testa nya formationer"
3:10 min

Tillsammans utgör Skellefteå:s Joakim Lindström och Oscar Möller ett av dom främsta offensiva hoten för motståndarna i SHL. Under den här försäsongen har dock tränarna i Skellefteå Bert Robertsson och Stefan Klockare valt att inte låta dom spela ihop.

– Tränarna vill testa att sätta ihop nya formationer och det är ju nu som det finns tid att pröva något nytt, säger Oscar Möller.

– Vi har många bra forwards i laget så det är inte så konstigt att tränarna valt att göra så här, menar Joakim Lindström.

– Vår ambition har varit att sprida ut den offensiva kraften i laget. Skulle det visa sig att det inte fungerar så kommer dom att spela tillsammans igen, säger Bert Robertsson

Vad är det då som gör att Joakim Lindström och Oscar Möller producerar så många poäng när dom spelar ihop?

– Vi läser av varandra lätt och sen är det så enkelt att spela med Jocke. Åker du på en öppen yta så får du ett pass av honom. Han är oerhört skicklig med pucken och skapar därigenom ytor åt mig och åt sig själv anser Oscar Möller.

– Oscar jobbar oerhört hårt hela tiden. Han är stark och vinner lösa puckar. Han har en förmåga att skaffa sig öppna ytor åker gärna in mot mål  och sen har han ett utpräglat målsinne, säger Joakim Lindström.

När det gäller OS och landslaget så har Joakim Lindström öppnat dörren igen.

– Fungerar mitt spel  och jag blir uttagen så kommer jag att tacka ja. Det skulle vara en stor ära att få representera tre kronor.

Även Oscar Möller är positivt inställd till OS.

– Jag instämmer med Jocke. Skulle chansen dyka upp så skulle det vara en stor ära.

Relaterat

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".