Hur ser spelarna på det nya avgörandet?
Hur ser spelarna på det nya avgörandet? Foto: TT.

SSL-spelarna om det nya avgörandet: ”Fler konstiga situationer”

”En fantastiskt bra förbättring av serien”
4:37 min

En vinnare ska utses i varje grundseriematch. Det är nyheten i SSL den här säsongen. Vad säger spelarna om förändringen?

Det här är nytt:

  • Spel fyra mot fyra istället för fem mot fem i en eventuell förlängning (sudden death, max 5 min).
  • Om matchen inte avgörs i sudden death så blir det suddenstraffar i form av en duell mellan respektive lags bästa straffskytt tills matchen är avgjord.
  • Det lag som vinner får bonuspoängen.

Daniel Calebsson, Pixbo:

– Fyra mot fyra, då kommer det hända lite konstigare grejer. Lagen har inte tränat på det på samma sätt och det blir fler konstiga situationer och mer chanser. Straffarna blir en krydda i sig, så det blir nog bra. Men jag tycker att det känns märkligt att det ska vara samma straffskytt och samma målvakt hela tiden. 

Caroline Stattin, Dalen:

– Jag tycker att det ska bli spännande. Det känns som att det kommer öka intresset för innebandyn, man får verkligen ett avgörande. Just spelet fyra mot fyra öppnar upp mycket mer av planen. 

Rickard Hessmer, Jönköping:

– Jag tycker att det är ett steg i rätt riktning. Det kommer bli mer underhållande och förhoppningsvis kan vi som nykomlingar knipa något extra poäng tack vare det. Så jag ser bara positivt på det.

Cecilia Di Nardo, Malmö:

– Jag tror att det kommer bli fler mål och snabbare spel, så jag tycker att det blir jättekul. Spel fyra mot fyra kommer ge en bra chans mot bättre lag. Det blir lite annat spel och vi har redan pratat mycket taktik omkring fyra mot fyra-spelet.

Robin Johansson, Höllviken:

– Jag tycker att det är en fantastiskt bra förbättring av serien. Jag önskar dock att det var nya straffskyttar per gång och inte bara en utvald. 

Peter Ahnberg, Radiosportens expert:

– Jag gillar det. Innebandy behöver också förnyas trots sin ungdom och sporten behöver hela tiden spektakulära delar i innehållet. Det blir också ett test för de som vill att innebandyn ska gå från fem till fyra utespelare också under ordinarie matchtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".