Peter Ahnberg tror på Iksu.
Peter Ahnberg tror på Iksu. Foto: TT.

Experten: ”Iksu blir kvar på tronen”

Radiosportens innebandyexpert Peter Ahnberg svara på fem frågor inför SSL-premiären på damsidan.

Vilken är den största grejen som hänt i sommar?

– Det blir sudden med fyra spelare och straffar vid oavgjort efter ordinarie tid.

– Iksu har värvat landslagsmålvakten Emelie Frisk från Täby.

Vilket lag blir en positiv överraskning?

– Warberg har ett spännande ungt lag och visade i fjol vid enstaka tillfällen hur bra de kan spela. Lite mer rutin i år och slutspel bör vara en rimlig målsättning.

Vilket lag blir en negativ överraskning?

 Det är inte lika tydligt med negativa överraskningar på damsidan i år men jag tror att Täby får svårt att upprepa succén under seriespelet från i fjol. Tappet av målvakten Emelie Frisk är tungt och samtidigt är det fortsatt en tunn trupp som tränaren Lars Jedheim har. Sen är det intressant att se vad Dalen gör efter den svaga fjolårssäsongen när de inte var långt ifrån att åka ur. Där behövs något extra i år.

Vilken spelare bör man hålla extra koll på?

– Andrea Envall i Warberg. Hon är 18 år, irrationell, högerfattad och gjorde 30 poäng på 26 matcher hos fjolårets nykomling. Supertalang enligt mig. Men SSL har självklart mängder med världsstjärnor som Anna Wijk, Emelie Wibron, Amanda Delgado Johansson, Moa Tschöp etc…

Vilket lag vinner SM-guld och varför?

– Iksu blir kvar på tronen. Fortsatt stark trupp och ett supertillskott i Emelie Frisk. Lagkaptenen Josefina Eiremo kommer att saknas med en rutinerad tränare som Johan Lindqvist styr upp det där laget.

Mer om Innebandy

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".