Peter Ahnberg tror på Falun.
Peter Ahnberg tror på Falun. Foto: TT.

Experten: ”Falun vinner om inget extraordinärt händer”

Radiosportens innebandyexpert Peter Ahnberg svara på fem frågor inför SSL-säsongen på herrsidan.

Vilken är den största grejen som hänt i sommar?

– Det blir sudden med fyra spelare och straffar vid oavgjort efter ordinarie tid. 

– Joel Kanebjörk har flyttat till Örebro.

Vilket lag blir en positiv överraskning?

– Jag tror AIK är bättre än vad många tror. De har (som vanligt) värvat många spelare men det är så tränaren Magnus Jäderlund vill ha det, och han är expert på att kräma ur det bästa av varje individ. AIK hotar om en semifinalplats.

Vilket lag blir en negativ överraskning?

– Växjö får svårt att upprepa succén från förra säsongen även om de fortfarande är ett bra lag. Jag tror det finns risk för överskattning hos Växjö själva och att det blir stopp redan i kvartsfinalen. Frågetecken också för Linköping med ny tränare och för om Helsingborg kan lyckas med sin fortsatta satsning på det finska spåret.

Vilken spelare bör man hålla extra koll på?

– Precis som på damsidan kryllar det av fantastiska spelare i den Svenska Superligan. En som sticker ut och inte är landslagsstjärna är AIK:s Andreas Stefansson. Målskytt av högsta klass, lagom kaxig och oerhört svårstoppad för motståndarförsvaret. Bland nykomlingarna finns det också talang. Kolla gärna in Jönköpingsbacken Robin Raske som kan få sitt stora genombrott om han själv vågar.

Vilket lag vinner SM-guld och varför?

– Falun har i stort sett samma lag som förra året och det finns ingenting som säger att de inte vinner igen. Kan bli tunna på toppspelare om det blir för många skador men Falun vinner om inget extraordinärt händer.

Mer om Innebandy

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".