Johannes Jönsson redo att ersätta Johan ”Honken" Holmqvist.
Johannes Jönsson redo att ersätta Johan ”Honken" Holmqvist. Foto: Ulf Palm/TT
SHL

Han ska fylla tomrummet efter "Honken" i Karlskrona

Jönsson ska ersätta Honken: "Extra förväntansfull"
5:05 min

Förra året var målvakten Johan "Honken" Holmqvist en starkt bidragande orsak till att Karlskrona kunde hänga kvar i SHL. I år kliver Johannes Jönsson fram ur skuggan och är redo att ta över den bärande rollen.

Förra året var han andrahandsvalet bakom Johan Holmqvist som, enligt många, var skälet till att Karlskrona lyckades hänga kvar i SHL trots en rejäl formsvacka under vintern. I år kliver förra årets andremålvakt Johannes Jönsson in och fyller tomrummet som blivit när Honken valde att lämna Karlskrona för hemorten Gävle. 

- Nu är man förväntansfull. Jag är sjukt sugen på fler matcher nu, säger 27-årige Johannes Jönsson.

Tränaren Ove Molin, var med sitt Brynäsförflutna en nyckel att få Johan Holmqvist till klubben inför förra säsongen och är inte sen att hylla hans insats för KHK. Nu har han dock inte Honken som alternativ, men tror ändå lite av den skolan finns kvar i år.

- Johannes har ett år tillsammans med Johan. Johannes lärde sig mycket förra året som han har gratis detta år kring hur vi vill spela, säger Ove Molin.

Johannes Jönsson upplever det dock inte som att han gått i Honkens skola ett år och nu ska göra slutprovet.

- Inte riktigt. Inte på det sättet som jag tror många tror att vi samarbetade. Det var jämlikt, vi lärde varandra mycket.

Henrik Lundberg har värvats från Västerås och ska finnas som alterntiv bakom Johannes Jönsson.

Relaterat

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".