Boxarna Callum Smith och Erik Skoglund i ringen
De två kombattanterna i en slagväxling. Foto: Foto: Andrew Couldrige /TT
Boxning

Skoglund förlorade stormatch mot hemmafavorit

3:53 min

Erik Skoglund förlorade stormatchen i World Boxing Super Series mot britten Callum Smith i Liverpool.

Efter 26 raka segrar förlorade Skoglund på poäng i proffskarriärens hittills viktigaste match.

World Boxing Super Series avgörs för första gången med en total prissumma på 400 miljoner kronor i de två viktklasserna (supermellanvikt och cruiservikt).

Mötet mellan Smith och Skoglund var kvartsfinal i supermellanvikt.

Nyköpingsboxaren såg stark ut under de första ronderna, men kroknade på slutet. I elfte ronden tvingades han ta räkning och domarna gav sedan enhälligt Smith segern efter tolv ronder.

Skoglund var rejält nederlagstippad inför mötet med Callum Smith i Liverpool. Hemmasonen Smith var precis som Skoglund obesegrad före matchen.

Svensken talade respektfullt om sin motståndare.

– Han är enorm för supermellanvikt och (fem centimeter) längre än mig. Han har en brutal slagkraft och bra knockoutstatistik där han har slagit ut de flesta som han har mött, ofta väldigt tidigt i matcherna, sade Skoglund före matchen.

Erik Skoglund hade inför matchen tagit klivet från lätt tungvikt till supermellanvikt. Matchen var hans första i viktklassen.

I turneringen deltar 16 boxare, åtta i viktklassen supermellanvikt och åtta i cruiservikt. Kvartsfinalerna går i september och oktober, semifinalerna i januari och februari och finalen i maj 2018.

För Smith väntar nu semifinal mot segraren i matchen mellan Jürgen Brähmer eller Rob Brant, som möts den 27 oktober i Tyskland.

Mer om Boxning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".