Fridolina Rolfö.
Fridolina Rolfö. Foto: Pontus Lundahl/TT

Fridolina Rolfö skadefri tack vare Bayerns naturgräs

5:25 min

Fridolina Rolfö från Kungsbacka i Halland har plågats av mängder av skador de senaste åren. Men nu är hon äntligen skadefri.

Få kan ifrågasätta Fridolina Rolfös kapacitet och talang. 23-åringen har varit given i Pia Sundhages landslagstrupper de senaste åren, och hon har gjort 5 mål på sina 25 landskamper.

Och 25 landskamper låter kanske inte så lite. Men faktum är att det hade kunnat vara betydligt fler, om inte mängder av skador hade hämmat henne.

Men varje år sedan 2014 har hon drabbats av olika skador, bland annat i ljumskar, fötter och knä.

Men nu är hon äntligen skadefri, och har varit det sedan maj då hon kom tillbaka från sin senaste ljumskskada.

Men det är ingen förändring i träningen som har gjort att hennes kropp nu har hållit i flera månader utan att gå sönder.

– Hela året har sett ungefär likadant ut med Bayern, det är lite skillnad i träningsmängden bara. Jag tror att en stor skillnad ligger i att jag tränar på gräs, jag känner att det är mer skonsamt mot min kropp, säger hon till Radiosporten, och fortsätter:

– Det är fina mattor nere i München, så jag tror att det hjälper väldigt mycket.

Kroppen gillar inte konstgräs lika mycket?

– Nej, jag kände det. Det tar lite hårdare, så jag känner det här mjuka, att min kropp mår bättre av det. Det är väldigt olika från spelare till spelare, men jag känner skillnaden.

Hör ett längre inslag med Rolfö i spelaren här ovanför. Där berättar hon bland annat om sina första intryck av den nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson, sin nya roll i laget och målen med säsongen i Bayern München.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".