20170918 Anna Nordqvist majorsegrare. Foto: PHILIPPE DESMAZES/TT
Anna Nordqvist. Foto: PHILIPPE DESMAZES/TT

Anna Nordqvist om skrällsegern: ”Det största jag gjort i min karriär”

”Jag kände inte mina händer”
4:38 min

Anna Nordqvist tog sin andra majorseger i Evian Championship trots tuffa väderförhållanden och en sommar präglad av sjukdom.

– Det var en väldigt känslosam vinst, säger Anna Nordqvist till Radiosporten.

Under två och en halv månads tid har hon inte kunnat träna ordentligt på grund av körtelfeber och hon känner fortfarande av sviterna av sjukdomen. Ändå tog hon in fem slag den avslutande dagen och kunde vinna efter särspel mot Brittany Altomare.

– Det är absolut det största jag gjort i min karriär.

När det väl var dags för särspel började regnet vräka ner över Évian-les-Bains.

– Jag kände inte mina händer i särspelet. I 45 minuter efteråt stod jag bara och skakade, dels för att jag hade vunnit men även för att det var så kallt.

Anna Nordqvist säger att särspelet i förra årets US Open var till hennes fördel, trots att det slutade med förlust den gången.

– Även om jag inte vann då kändes det som en mental styrka. Tjejen jag spelade emot hade inte vunnit på touren så det hjälpte mig också att behålla lugnet. Det var fruktansvärda förhållanden och ett tufft hål, men jag kände mig cool, säger Sveriges senaste majorvinnare.

Mer om Golf

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".