Patrik Fahlgren.
Patrik Fahlgren. Foto: TT.

Fahlgren: ”Man är som ett barn på julafton igen”

2:00 min

Motivationen är på topp efter flytten till Sverige. Under måndagen kom säsongens första seger i handbollsligan för Patrik Fahlgren när hans Hammarby besegrade Ricoh med 29-27.

– Det är hur kul som helst. Det engagemang och den kultur som finns kring den här föreningen liknar ingenting som jag varit med om innan, säger Fahlgren till Radiosporten.

Han har spelat åtta år i Bundesliga men flyttade hem till Sverige och skrev på för Hammarby inför den här säsongen.

– Det är klart att Bundesliga är en nivå upp. Men här finns ett annat engagemang och en glädjen, i den här gruppen och föreningen, som är helt otrolig. Det är supermotiverande. 

Man är som ett barn på julafton igen.

Det känns lite som att du är tränarens förlängda arm ute på planen?

– Jag försöker bidra med det som jag har lärt mig. Jag har spelat åtta år utomlands och är ändå dubbelt så gammal som vissa i laget känns det som. Ibland så försöker jag hjälpa till med det jag kan, lugna ner och säga vad vi ska göra.

Hur långt kan Hammarby gå i år?

– Det är svårt att säga. Jag har inte sett de andra lagen men får vi ihop det som idag så tror jag att vi kan vara farliga mot de flesta lag. Men vi har inte råd att slappna av några procent någon gång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".