Joshi Helgesson är besviken över sina prestationer på tävling, men gläds med Matilda Algotsson.
Joshi Helgesson är besviken över sina prestationer på tävling, men gläds med Matilda Algotsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Helgesson: ”Besviken över vad jag har gjort på tävling”

3:16 min

Den svenska OS-kvalplatsen i konståkning gick till Matilda Algotsson. Något som gör Joshi Helgesson besviken – men bara på sig själv.

19-åriga Matilda Algotsson kommer att representera Sverige i OS-kvalet. Hon petar därmed välmeriterade Joshi Helgesson, EM-fyran från 2015, som inte har lyckats på mästerskapen de senaste säsongerna.

– Jag vet vad jag har gjort i år och det är inte alls upp till det som jag kan göra. Matilda har presterat jättebra så jag tycker att det var ett självklart val att hon skulle få åka, säger 24-åriga Joshi till P4 Skaraborg.

Du blev inte besviken?

– Jag är inte så besviken över det utan mer besviken över vad jag har gjort på tävling. Det är inte alls i den standard som jag kan göra. Det är mer det jag är besviken över. Jag är glad för hennes skull att hon får åka.

Varför har du inte presterat så bra på tävling?

– Jag tror att jag förstör lite för mig själv. Jag sätter lite för mycket press på mig själv. Jag åker perfekt på träning och gör många felfria åk hela tiden, så det är synd att jag inte riktigt får visa det på tävling.

Om Algotsson lyckas fixa en OS-kvalplats till Sverige så är det upp till SOK, Sveriges olympiska kommitté, att besluta om en svensk konståkare blir uttagen till OS eller inte.

Relaterat

Mer om Konståkning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".