​Sanne Troelsgaard
Foto: Ermindo Armino

På söndag är konflikten löst: ”Till hundraprocent”

På söndag är konflikten mellan Danska Fotbollsförbundet och spelarna löst, det är den danska landslagsspelaren Sanne Troelsgaard hundraprocent säker på. 

– De sista förhandlingarna sker på söndag, säger Troelsgaard till DR Sporten.

Under måndagen avblåstes den danska strejken, det efter att spelarna nått en tillfällig överenskommelse med förbundet. Och under tisdagskvällen kunde danskorna spela sin första VM-kvalmatch mot Ungern, en match som danskorna vann med hela 6-1.

– Det är inga bad feelings från vår sida. Vi spelade första VM-kvalmatchen och fick en bra start så vi har det fint med Danska Fotbollsförbundet (DBU) just nu, säger mittfältaren Sanne Troelsgaard till DR Sporten.

Om en månad spelar Danmark två VM-kvalmatcher, det mot Kroatien och Sverige. Två matcher som skulle kunna vara i fara, men inte om du frågar tremålsskytten mot Ungern och Rosengårdsspelaren Troelsgaard. 

– Det gör det helt säkert, det kan jag säga till 100-procent, vi kommer komma överens på söndag. 

Efter första VM-kvalmatchen toppar Danmark som etta i gruppen följt av Sverige som har lika många poäng som danskorna men sämre målskillnad. 

Här är ställningen i Sveriges grupp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".