Foto: TT
Foto: Mikael Fritzon/TT

Vetlanda-Rospiggarna skjuts upp en tredje gång

Mikael Wirebrand, sportchef Vetlanda: "Två förare är upptagna med annat"
1:28 min

Tredje gången gillt? Nä, speedway-semifinalen mellan Vetlanda och Rospiggarna som skulle körts ikväll skjuts upp för tredje gången. Ett nytt försök görs i morgon – men då saknar Vetlanda två av sina förare.

– Vi påverkas så till vida att två av våra förare är upptagna med en annan tävling, den allsvenska finalen. Det är allsvenskans huvuddag så det innebär att de är upptagna för den tävlingen går före vår semifinal i det här fallet, säger Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand till Radiosporten.

Förarna det handlar om är Jonas Davidsson och Oliver Berntzon men hur stort avbräck det blir för Vetlanda vill Wirebrand inte värdera.

– Vi vet vilka regler det är och vi har en trupp för att kunna hantera olika saker. Det är viktigt för oss att kunna köra tävlingen på ett bra sätt i morgon och jag tror att vi är lika starka med den sjua som vi ställer på benen.

Men Rospiggarnas förare Andreas Jonsson säger till Radiosporten att Rospiggarna inte kommer att påverkas då alla förarna redan är på plats i Vetlanda och siktar på att köra torsdagens match.

Det är ytterligare regn natten till onsdagen som fortsatt under dagen som ställt till det för arrangören. Ett fjärde försök gör i morgon torsdag klockan 19.

– Vi tror och hoppas att det ska gå att köra då, säger Wirebrand.

Matchen skulle ursprungligen har körts onsdagen förra veckan. Men ställdes in på grund av regn. Ett andra försök gjordes i går, men även då var banan vattensjuk.

Vetlanda vann första matchen med 46–44. Finalen där Smederna väntar körs 26:e och 27:e september. 

Mer om Speedway

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".