Vetlanda till SM-final efter storseger mot Rospiggarna

2:21 min

Vetlanda är klart för SM-final efter en enkel hemmaseger mot regerande mästarna Rospiggarna.

Efter tre uppskjutna försök på grund av regnoväder kunde den avgörande semifinalen köras i Vetlanda på torsdagskvällen. 

Rospiggarna bjöd upp till match med en femetta i tredje heatet genom Jacob Thorsell och Andreas Jonsson. Men sedan tog det roliga slut för de regerande mästarna.

Smålänningarna tog över totalt och vann till slut med hela 60-30.

– Det är fantastiskt att få vara i ett sådant här lag som ger allt in i det sista, säger Vetlandaföraren Thomas H Jonasson.

Rospiggarna åkte på en tung smäll i det tolfte heatet när lagkamraterna Max Fricke och Andreas Jonsson gick omkull i startsvängen. Fricke var snabbt uppe på benen igen, men Jonsson blev länge liggande på banan.

Jonsson fick behandling länge, men sen reste han sig och kunde gå relativt obehindrat in i ambulansen.

Rospiggarnas Jacob Thorssell var så klart besviken efter förlusten, men hyllade Vetlandas funktionärer som kämpat mot vädergudarna och gjort banan körbar.

– Det känns skit att bli utslagen, men de ska ha en eloge att matchen gick att genomföra. Jag tror inte att det skulle hända i något annat land, Sverige och speciellt här är de grymma på att göra i ordning banan, det var bra att vi slapp lotta och fick köra om det, säger han.

Vetlanda ställs mot Smederna i SM-finalen som avgörs nästa tisdag och onsdag. Och Thomas H Jonasson tror att Vetlanda har goda chanser att ta första SM-guldet sedan 2015.

– Vi har bra chanser, det är många som vill ta revansch från grundserien, jag ser fram emot det, säger han.