badou jack i vegas
Foto: CHRISTIAN PETERSEN

Badou Jack gav upp sin titel före VM-matchen

"Han avsäger sig inte världsmästartiteln"
1:12 min

Boxaren Badou Jack avsäger sig världsmästartiteln i lätt tungvikt för att kunna gå större matcher, enligt agenten Arash A. Naderi.

Enligt WBA ska den 33-årige stockholmaren ha skickat ett brev till boxningsorganisationen där han har uttryckt sin vilja.

I skrivelsen tackar han för möjligheten att gå titelmatchen mot britten Nathan Cleverly, en fajt som svensken vann i femte ronden på teknisk knockout.

Men enligt Badou Jacks agent i Sverige Arash A. Naderi handlar det om en uppgörelse.

– Det var en del av en överenskommelse om vi ens skulle få matchen mot Nathan Cleverly att vi skulle ge upp WBA-titeln i lätt tungvikt efter matchen mellan Mayweather och McGregor, säger Arash A. Naderi.

Och det var matchen mellan Floyd Mayweather och Conor McGregor - den andra på galan i Las Vegas i slutet av augusti - som var den mest upphaussade inför boxningsgalan.

Så Badou Jack avsäger sig inte världsmästartiteln?

– Nej absolut inte, det var en del av överenskommelsen med WBA att vi skulle ge upp titeln efter matchen mot Nathan Cleverly. Badou Jack är ute efter en mycket större match och det är det vi har siktet inställt på nu, säger Arash A. Naderi.

Enligt Arash A. Naderi pågår just nu förhandlingar om nästa match.

– Vi har någonting mycket större och mer betydande att se fram emot till nästa match. Direkt när Badou vann matchen tog han mikrofonen och sa att han vill möta Adonis Stevenson, WBC-mästaren i lätt tungvikt, säger Bodou Jacks manager Arash A. Naderi.

Enligt WBA innebär Badou Jacks beslut att VM-titeln är vakant för den obligatoriske utmanaren - ryssen Dimitrij Bivol att möta Nathan Cleverly i en VM-match.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".