Strandlund Tomsvik tror att Laver Cup kan utmana Davis Cup.
Strandlund Tomsvik tror att Laver Cup kan utmana Davis Cup. Foto: TT.

”Tror att det kan vara ett hot mot Davis Cup”

Maria Strandlund Tomsvik om den nya turneringen
2:26 min

I helgen spelades den första upplagan av Laver Cup som kallats tennisens motsvarighet till golfens Ryder Cup. Är den nya turneringen ett hot mot Davis Cup?

– Jag tror att det kan vara det, säger Maria Strandlund Tomsvik som är landslagsansvarig på tennisförbundet och kommentator på Eurosport.

Under helgen ställdes Europa mot resten av världen i turneringen Laver Cup, som är döpt efter gamle storspelaren Rod Laver, men som är skapad av Roger Federer och hans sportagentur.

Laver Cup lockade många av de bästa spelarna och över 80.000 åskådare såg matcherna i Prag, där Björn Borg var kapten för Europas lag och John McEnroe för resten av världen.

Enligt Strandlund Tomsvik är den nya turneringen en utmanare till den klassiska turneringen Davis Cup.

– Jag tror att tennisen är inne i en fas där man letar lite efter förändringar. Man ser det på det yngre slutspelet som kommer nu, där man testar massa regelförändringar.

– Samtidigt så är tennisen oerhört traditionell och man älskar det som alltid varit inom tennisen och Davis Cup och Fed Cup står sig starkt, men det här är helt klart en utmanare. Förhoppningsvis finns det plats för båda.


Lyssna på intervjun för att höra:

  • Vad Strandlund Tomsvik anser om Laver Cup: tävling eller jippo?
  • Vad Strandlund Tomsvik tror om turneringens framtid?

Mer om Tennis

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".