Henriksson internationella ligor
Henriksson analyserar. Foto: SR

Henriksson: ”Forsbergs Leipzig väger för lätt i Champions League”

Henriksson: "Leipzig har fått en väldigt dålig start"
2:50 min

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson tar ut tumme upp, tumme ner och kvällens stjärna från Champions League-fotbollen.

Guide – Så gick det grupp för grupp i kvällens CL

Tumme upp: 👍

Real Madrid har haft en liten minikris i och med den svaga ligastarten men i segern borta mot Borussia Dortmund visade man varför de flesta håller dem som favoriter att ta hem turneringen ännu en gång. Världens bästa mittfält i Kroos, Modric och Casemiro och Cristiano Ronaldo som vanligt numera; inte så värst involverad i spelet men två snygga mål.

Tumme ned:👎

Två tyska lag med förhoppningar och förväntningar den här CL-säsongen, Dortmund och Leipzig har båda inlett illa. De förstnämnda visserligen i en tuff grupp men att redan vara sex poäng efter Spurs och Real Madrid gör det svårt våga hoppas på avancemang. Leipzig föll tungt mot Besiktas och att döma av de två första matcherna så ser de ut att väga lite för lätt i Champions League.

Stjärna: 🌟

Kvällens stjärna var höstens hetaste forward i Europa, Harry Kane. Toppar skytteligan i Champions League efter tre mål mot APOEL (två i första omgången mot Dortmund) och det som stack ut i Nicosia var att Kane gjorde ett mål med varsin fot och ett med huvudet. En komplett målskytt visade klassen igen.

Mer om Champions league

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".