Haglund sparkas
Foto: Anders Wiklund/TT

Efter förnedringen – Haglund får sparken

Kevin Stuhr Ellegaard, lagkapten: "Behöver en ny röst"
1:57 min

Efter 0-6-förnedringen senast mot Malmö FF står det klart att Elfsborgs-tränaren Magnus Haglund får lämna sin post.

– Bäst att Magnus går vidare i sin karriär, säger klubbens ordförande Bosse Johansson till P4 Sjuhärad.

Vi har ett lag som vill mer.

Boråslaget Elfsborg har haft en knackig säsong och ligger med fem omgångar kvar av den allsvenska säsongen på en tiondeplats i tabellen.

I våras uppgav Borås Tidning att det var en spricka mellan Elfsborgs-spelarna och huvudtränaren Magnus Haglund. Spelarna ska bland annat ha uttryckt att det varit för låg nivå på träning och ledarskap. 

I måndags reste boråsarna till Malmö där Elfsborg fick åka hem med en förnedrande 0-6-förlust i baken – det blev droppen. 

Och under onsdagen stod det klart att Haglund har gjort sitt i Elfsborg som lämnar med omedelbar verkan trots att tränaren har ett år kvar på kontraktet. Istället tar den den nuvarande assisterande tränaren Nemanja Miljanovic och Jan Mian över tränaransvaret de resterande matcherna. 

– Vi kommer med full kraft söka kommande års lösning, hur ledarteamet ser ut inför 2018 och framåt, säger ordföranden Bosse Johansson till P4 Sjuhärad. 

Enligt den förre Elfsborgs-spelaren Fredrik "Bella" Berglund är klubbens U17-tränare Tobias Linderoth ett bra alternativ. 

– Är ett kanonval att sätta in och pröva honom, säger Berglund till P4 Sjuhärad.

Magnus Haglund tränade Elfsborg mellan 2004 - 2011 och innehar bland annat ett SM-guld med klubben. 2012 flyttade Haglund till Norge och Lilleström innan han 2015 åter var tillbaka i Borås. 

Övriga tränare som fått sparken 2017

AFC Eskilstuna: Pelle Olsson.
Kalmar FF: Peter Swärdh.
IFK Göteborg: Jörgen Lennartsson.
Örebro SK: Alexander Axén (slutade självmant).

Mer om Allsvenskan - herr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".