Estlands Kelly Sildaru, en av guldfavoriterna i slopestyle, missar OS i Pyeongchang på grund av en knäskada. Arkivbild.
Estlands Kelly Sildaru, en av guldfavoriterna i slopestyle, missar OS i Pyeongchang på grund av en knäskada. Arkivbild. Foto: Olsen, Geir

Slopestyle-stjärnan Emma Dahlström slipper guldkonkurrent i OS i Pyeongchang: Kelly Sildrau skadad

Svenska freeskiingstjärnan Emma Dahlström är snart tillbaka efter en svår knäskada och ser ut att ha goda chanser att repa sig till OS nästa år. Värre är det för en av hennes största konkurrenter i slopestyle, estländskan Kelly Sildaru.
Hon opererades för en knäskada i dag – och missar OS.

15-åringen har åkt på en främre korsbandsskada i sitt vänstra knä efter ett träningsåk i Nya Zeeland och blir borta i sex till nio månader.

– Knäet är stabiliserat och det finns förutsättningar för en total läkning, men kommer det följa en rehabilitering vilket kräver mycket arbete och disciplin från idrottaren,  säger Kalle Palling, medlem i det estländska skidförbundet, till det estländska public service-bolaget ERR, men lägger till:

– Men Kelly kommer kunna hantera det.

Kelly Sildaru har trots sin ringa ålder redan vunnit två X-Games-guld i slopestyle (2016, 2017) och vann också säsongens hittills enda världscuptävling i grenen, i just Nya Zeeland förra månaden. Svenska Jennie-Lee Burmansson slutade trea i samma tävling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".