Tre Kronor spelar två gruppspelsmatcher i den lilla arenan under OS.
Tre Kronor spelar två gruppspelsmatcher i den lilla arenan under OS. Foto: Janerik Henriksson/TT

Tre Kronor spelar i den lilla OS-arenan

Lars-Henry Köhler, team manager: "Möjligt att vi tar upp frågan"
3:07 min

Tre Kronor är topprankat inför OS i Pyeongchang i februari. Men i gruppspelet får man spela två av tre matcher i den lilla arenan.

– Vi har uttryckt vissa önskemål som man inte tagit hänsyn till, säger team manager Lars-Henry Köhler till Radiosporten.

De svenska ishockeyherrarna inleder mot Norge i den stora arenan (med plats för 10 000 åskadare) i Pyeongchang men därefter väntar gruppspelsmatcher mot Tyskland och Finland – i den mindre arenan (som tar 6 000 personer.)

– Vi trodde att det skulle vara två i den stora arenan och en i den lilla. Nu har vi ju inte sett arenan, det ska vi göra i morgon så vi får se efter morgondagen hur det ser ut med avstånd och omklädningsrum, säger team manager Lars-Henry Köhler till Radiosporten som är på plats i OS-landet.

Redan innan det här lades fast uttryckte vi vissa önskemål som man inte har tagit hänsyn till.

Internationella ishockeyförbundet håller kongress i slutet av veckan och Köhler medger att den här frågan kan komma att tas upp.

– Det är möjligt att Tommy Boustedt som är där tar upp frågan.

Att Sverige möter Finland i den mindre arenan är inte speciellt överraskande – då spelar nämligen värdlandet mot Kanada i den stora arenan. I stället är det matchen mot Tyskland som man hoppas få flyttad. 

– Ja, om det är möjligt tror vi att det är en fördel för oss.

Hör hela inslaget i ljudfilen ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".