Polis och funktionärer hjälper supportrar.
Polis och funktionärer hjälper supportrar. Foto: AFP/TT

Läktare kollapsade i franska högstaligan

Otäcka scener utspelade sig i lördagens möte mellan Amiens och Lille i franska Ligue 1. Ett staket på läktaren gav vika och flera personer föll till marken.

Matchen mellan Amiens och Lille hade pågått en kvart när gästerna tog ledningen. Men mitt i firandet bland bortasupportrarna gav staketet, som skiljer läktaren från planen, vika och flera supportrar föll till marken.

Uppgifterna om antalet skadade varierar. Enligt det franska tidningen Le Figaro är minst tio personer skadade efter olyckan medan nyhetsbyrån AFP säger 18, varav tre allvarligt skadade. Efter ett säkerhetsmöte beslutade arrangören att avbryta matchen.

– I ljuset av det som hänt, och med tanke på att uppemot 20 personer har skadats, varav tre allvarligt, har vi beslutat att inte återuppta matchen, sade Noel Mannino, delegat från franska ligan, enligt nyhetsbyrån Reuters.

”Arenan töms på folk”, twittrade hemmaklubben strax efter klockan 21.

Amiens arena Stade de la Licorne är den minsta i Ligue 1 och rymmer 12 000 personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".