Barcelona
Barcelona och Las Palmas möts utan publik på Camp Nou. Foto: AFP/TT

Barcelona vann inför tomma läktare

Margareta Svensson rapporterar från Barcelona
4:18 min

La Liga-mötet mellan Barcelona och Las Palmas avgjordes utan publik.

I dag har Katalonien röstat om självständighet. En omröstning som förklarats olaglig av den spanska regeringen. Polis och väljare har drabbat samman på flera håll under söndagen, bland annat i storstaden Barcelona.

Det ledde även till att matchen mellan Barcelona och Las Palmas spelades utan publik. Barcelona ville att matchen skulle skjutas upp men det gick inte det spanska fotbollsförbundet med på.

"Styrelsen har beslutat att FC Barcelonas match mot Las Palmas kommer att spelas inför tomma läktare efter att den professionella fotbollsligan vägrat att skjuta upp matchen", skriver klubben på sin sajt.

Sveriges Radios korrespondent Margareta Svensson befinner sig i Barcelona för att följa valet.

– Om jag böjer mig framåt så ser jag arenan och folk som börjar röra sig hemåt efter att de har väntat på att få komma in, säger hon.

Margareta Svensson berättar också att hon har pratat med supportrar efter beskedet att matchen spelas inför tomma läktare.

– De hade stor förståelse för det här beslutet som är på grund av våldsamheterna i Katalonien i dag, säger hon.

Barcelona vann matchen med 3-0 efter två mål av Lionel Messi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".