Henrik Ankarcrona och landslaget är kvar i Barcelona.
Henrik Ankarcrona och landslaget är kvar i Barcelona. Foto: TT

Hopplandslaget kvar i Barcelona

Henrik Ankarcrona: ”Känns onödigt att bege sig ut på stan”
2:49 min

Det svenska hopplandslaget fixade en femte plats i Nations Cup-finalen i Barcelona – kvällen innan den katalanska folkomröstningen.

Henrik von Eckermann, Evelina Tovek, Douglas Lindelöw och Peder Fredricson utgjorde det svenska laget under finalen i Barcelona på lördagskvällen.

På söndagsförmiddagen utbröt våldsamma sammandrabbningar på gatorna mellan väljare och polis när Katalonien skulle rösta om självständighet. Men landslaget har inte märkt av den oroliga situationen i staden.

– Vi finns på en anläggning som ligger i Barcelona några minuter från centrum, men här pågår allt som vilken dag som helst, säger Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Funderar ni på att ge er ut på stan?

– Nej det gör vi inte, vi har mycket att göra här, samtidigt så vet vi att det finns risk för att det kan hända något på stan så det känns onödigt att bege sig till dit, säger Ankarcrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".