Christopher Holmér i Växjö IBK (Vipers) mot Granlo i Fortnox arena. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Christopher Holmér vid ett tidigare tillfälle. Foto: TT

Holmér polisanmäler inte brutala slaget

Christopher Holmér: "Slår väl slint"
3:55 min

Växjös Christopher Holmér fick ett brutalt slag i ansiktet av Pixbos Linus Henriksson i gårdagens match. Men Holmér kommer inte att anmäla händelsen.

– Nej det tror jag inte, säger han till P4 Kronoberg.

Incidenten inträffade i slutet av gårdagens match mellan Växjö och Pixbo som slutade med Växjöseger med 5–2. Christopher Holmér skulle jogga hemåt när plötsligt Linus Henriksson svingar upp klubban i ansiktet på Växjöspelaren.

– Det är inte jättevackert gjort, olyckligt att det blev så, säger Holmér till P4 Kronoberg och fortsätter:

– Jag hade inte gjort så många byten i matchen så vi hade inte möts i någon duell innan, så jag vet faktiskt inte. Det var en minut kvar av matchen och de hade förlorat och ja, det slår väl slint.

Holmér plåstrades om i omklädningsrummet och åkte sedan till sjukhuset.

– Jag kände på munnen för att se att allt var kvar i ansiktet. På sjukhuset fick de kolla på det och jag hade tur som inte behövde sys. Det läker ihop av sig självt om några veckor.

Och hur mår du i dag?

Dagen efter incidenten mår Holmér bra efter omständigheterna.

– Det är ganska bra efter omständigheterna. Jag var lite trött och kunde inte sova jättebra.

Förra veckan blev ishockeyspelaren Jakob Lilja dömd för misshandel efter att ha delat ut ett slag med klubban i en match 2015. Men Holmér kommer inte att polisanmäla den här händelsen.

– Jag tycker bara att det är synd att det blev som det blev men jag orkar inte lägga någon större energi på det. Jag kommer inte anmäla, jag tror inte det.

– Men det var ganska fult gjort så det skulle förvåna mig om han inte fick någon matchs avstängning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".