Växjö Vipers-spelare.
Växjös spelare efter slaget. Foto: David Faxå/Sveriges Radio

Pixbo-spelaren stängs av efter brutala slaget

Nedslagne spelaren: ”Slår väl slint”
3:55 min

Pixbos Linus Henriksson utdelade ett slag med klubban i ansiktet på Växjös Christopher Holmér. Nu stängs Henriksson av under utredning, meddelar Innebandyförbundet på sin hemsida.

Det var i söndagens möte mellan Växjö Vipers och Pixbo Wallenstam som det fula tilltaget skedde. Linus Henriksson slog då sin klubba rätt i ansiktet på Växjös Christopher Holmér, som tvingades uppsöka sjukhus efter matchen.

– Jag kände på munnen för att se att allt var kvar i ansiktet. Jag hade tur som inte behövde sys, sa Holmér till P4 Kronoberg under måndagen.

Holmér har valt att inte polisanmäla händelsen, som granskades och anmäldes till Innebandyförbundets juridiska nämnd. I dag meddelade förbundet att Linus Henriksson, som hävdar att slaget var oavsiktligt, stängs av under utredning.

I beslutet kan man läsa att ”anmäld förseelse sannolikt kommer leda till avstängning" och att Henrikssons avstängningen gäller från och med den 3 oktober.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".