Fulla läktare i matchen mellan Ravens och Pittsburgh Steelers.
1 av 4
Fulla läktare i matchen mellan Ravens och Pittsburgh Steelers. Foto: Kajsa Boglind, SR.
”Idag grät jag under nationalsången, hur kunde de bua mot spelarna som protesterade?”, frågar sig kvinnan som bara vill kalla sig ”Steelermom”.
2 av 4
”Idag grät jag under nationalsången, hur kunde de bua mot spelarna som protesterade”, frågar sig kvinnan som bara vill kalla sig ”Steelermom”. Foto: Kajsa Boglind, SR.
Den kontroversiella statyn över tidigare Ravenspelaren Ray Lewis.
3 av 4
Den kontroversiella statyn över tidigare Ravenspelaren Ray Lewis. Foto: Kajsa Boglind, SR.
”Spelarna är bortskämda. De tjänar massor med pengar och man förstår inte vad de vill uppnå med protesterna”, tycker Scott.
4 av 4
”Spelarna är bortskämda. De tjänar massor med pengar och man förstår inte vad de vill uppnå med protesterna”, tycker Scott. Foto: Kajsa Boglind, SR.

Reportage: Blandade känslor hos supportrar i NFL

6:43 min

Bråket mellan USA:s president Donald Trump och många av spelarna inom amerikansk fotboll fortsätter. På många håll har det uppstått en spricka mellan lag och supportar men också supportrar emellan.

Washingtonkorrespondent Kajsa Boglind åkte till Baltimore för att prata med hemmalaget Ravens fans i samband med matchen mot Pittsburgh Steelers.

Ravens var ett av de första lagen som protesterade mot president Donald Trumps uttalanden om NFL-spelare - genom att gå ned på knä under nationalsången inför en match i London förra söndagen. Trump hade kallat spelare som gjort så tidigare - i protest mot polisbrutalitet och rasdiskriminering - för horungar och krävt att de skulle sparkas.

Inför matchen i London genomförde både Ravens och motståndarlaget en manifestation av solidaritet som fick många efterföljare och väckte uppskattning, men också starka negativa känslor hos många fans.

De borde inte ha gjort så, de har betalt för att spela fotboll och inte ägna sig åt politik.

Arga fans har bränt sina Raventröjor och nära 60 000 har undertecknat krav på att ta bort en staty över tidigare Ravenspelaren Ray Lewis för att han deltog i protesterna. 

Diskussionen om spelarnas rätt att protestera har skapat en spänning mellan laget och deras supportrar. En del av de afroamerikanska supportrarna undrar vad flaggorna egentligen betyder.

Först blev jag glad när jag såg alla amerikanska flaggor, men sen insåg jag att för många är flaggan viktigare än människor och det betyder att de inte är på min sida.

Lyssna på hela inslaget ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".