ESKILSTUNA 2016-03-02 Gymnasten Jonna Adlerteg träna
Jonna Adlerteg lyckades inte ta sig till final på barr vid VM i Montreal. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Jonna Adlerteg missade finalen vid VM

Jonna Adlerteg: ”Jag kan mycket bättre”
2:32 min

Två stora misstag i kvalet grusade Jonna Adlertegs förhoppningar om att ta sig till finalen i barr vid VM i Montreal i vad som var hennes första stora mästerskap sen hennes svåra knäskador.

Eskilstunagymnasten Jonna Adlerteg har varit borta från de stora tävlingarna under lång tid efter att varit plågad av komplicerade knäskador som gjorde att hon missade OS i Rio.

I hennes mästerskapscomeback vid VM i Montreal visade det sig att hon har en bit kvar till sin forna storform efter att hon misslyckades i kvalet i barren.

– Jag är inte alls nöjd med min insats. Jag kan mycket bättre och hade två stora misstag som sänkte min poäng så det var inte min dag.

Även om knäskadorna inte gjorde sig påminda rent fysiskt så menar Adlerteg att hon ändå var påverkad.

– Jag tror att det är att jag inte har tävlat på länge. Tror att jag behöver fler serie i kroppen för att få in säkerheten.

Samtidigt hade 22-åringen ett mycket svårt program som med facit i hand blev för avancerat.

– Jag vill inte tro det egentligen för det har funkat väldigt bra här nere men det är något som jag och Sebastian, min tränare, kommer behöva diskutera. Om det är mer värt att köra mer säkert.

Trots den missade finalplatsen så var ändå VM en seger för Jonna Adlerteg efter sina långvariga skadebekymmer.

– Det betyder allt i princip. Jag är jätteglad att jag kan tävla igen och jag har verkligen njutit och haft så kul. Just nu är jag så klart besviken men jag är också nöjd med min insats fram till tävlingen.

Mer om Gymnastik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".