Rekordpublik väntas till Nationalarenan.
Rekordpublik väntas till Nationalarenan. Foto: Fredrik Sandberg / TT /

Rekordpublik vill se Sverige möta Luxemburg

Svenska fotbollförbundet kanske kan stryka rekordsiffran 49 967.

Just nu är 50 026 biljetter sålda till lördagens VM-kvalmatch - och om alla kommer till mötet med Luxemburg sätts ett nytt publikrekord för landskamper på Friends arena.

49 646 åskådare såg träningsmatchen mot Argentina 2013. Under samma år var 49 766 på plats i Sveriges playoff-retur mot Portugal. Ytterligare 201 närvarade när Friends arena invigdes med 4-2-mötet med England - där Zlatan Ibrahimovic stod för samtliga fullträffar - den 14 november 2012.

Totalt lockade matchen mot England 49 967 åskådare.

Det blev ett publikrekord som stod sig i nästan fem år.

För i och med VM-kvalet mot Luxemburg ser det ut som att en ny siffra kommer att toppa listan över rekordpublik på Friends arena: 50 026 biljetter är sålda till mötet med Luxemburg.

"Nu skriver vi historia och jag ser framför mig att vi får uppleva en enda stor och fantastisk gul läktarvägg", säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till förbundets webbplats.

"Nu gäller det också att alla beger sig till matchen på lördag. När vi summerar lördagens publiksiffra är det nämligen närvarande åskådare som gäller."

Lördag 18.00: Sverige-Luxemburg direkt i P4

Relaterat

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".