Radiosportens expert Richard Henriksson.
Radiosportens expert Richard Henriksson. Foto: TT

Experten: Nästan en perfekt match

Hela 8–0 mot Luxemburg. Sverige imponerade stort och så här analyserar Radiosportens expert Richard Henriksson VM-kvalmatchen.

Tummen upp:

I en nästan perfekt match väljer jag ändå den här ögonblicksbilden: När Sverige i slutet av första halvlek leder med 3–0 och Emil Forsberg tappar boll i offensiven så RUSAR sex svenska spelare hem för att förhindra kontring. Den attityden, viljan och disciplinen säger väldigt mycket om Janne Anderssons lagbygge.

Tummen ned:

Ja vad tusan ska jag hitta på här? I den här matchen finns inget annat än mindre petitesser att anmärka på. Så jag låter bli.

Stjärna:

Mikael Lustig. Har varit lysande hela 2017 men här överträffade han sig själv med en insats av världsklass. Nyckelspelare med sina uppspel i matchinledningen, framspelare och målskytt och den redan klassiska målgesten att springa direkt till avbytarbänken... Wow!

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".