Richard Henriksson och Emil Forsberg. Foto: SR/TT
Richard Henriksson och Emil Forsberg. Foto: SR/TT

Richard Henriksson övertygad: Sverige går minst till playoff

Henriksson: "Sverige ett bättre lag än Nederländerna"
4:46 min

Radiosportens expert är övertygad:
Det blir minst playoff för det svenska landslaget.
– Sverige är ett bättre lag än vad Nederländerna är, säger han.

För att Sverige ska missa avancemang till minst playoff krävs det att det blir förlust med minst sju mål mot Nederländerna på torsdag. Det tror inte Richard Henriksson är särskilt troligt.

– Det tror jag inte ens att man behöver vara orolig för. Visst, vi har sett otroliga saker hända inom världsfotbollen, men det finns ingenting som tyder på att Sverige skulle råka ut för en sån kollaps och det finns heller inget som tyder på att Nederländerna är ett så pass bra lag att de kan kunna åstadkomma det mot Sverige, säger han, och fortsätter:

– Så jag känner mig inte orolig på något sätt att det skulle bli så. Sannolikheten att Frankrike ska tappa poäng och Sverige går förbi Frankrike via en vinst mot Nederländerna tror jag är större än en episk kollaps av Janne Anderssons landslag som skulle betyda att man missar playoff över huvud taget.

Men han tror inte heller speciellt mycket på svensk gruppseger.

– I och med att Frankrike har Vitryssland på hemmaplan i sista matchen så har jag svårt att tro att Sverige ska kunna ta sig förbi där, säger han, och fortsätter:

– Lite av en besvikelse, jag hade hoppats på att Bulgarien kanske hade kunnat skaka Frankrike i och med att de har så bra hemmafacit.

– Nu blev det inte så oich det blir svårt för Sverige att kunna bli etta i den här gruppen.

Relaterat

Mer om VM-kvalet inför 2018

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".