Förbundskapten Janne Andersson fokuserar inte på tabelläget inför kvalavslutningen.
Förbundskapten Janne Andersson fokuserar inte på tabelläget inför kvalavslutningen. Foto: TT

Andersson om tabelläget: ”Helt ointresserad”

Janne Andersson: "Kan inte sitta med miniräknare"
2:20 min

Sveriges storseger i går mot Luxemburg har gett ett gyllene läge att nå playoff till VM. Men förbundskapten Janne Andersson lägger inget fokus på kvaltabellen.

– De försökte förklara för mig i morse men jag är helt ointresserad, säger Janne Andersson till Radiosporten.

Inför tisdagens kvalavgörande ligger Sverige tvåa i gruppen, tre poäng före Nederländerna. För att behålla andraplatsen har svenskarna råd att förlora tisdagens match mot just Nederländerna med hela 6–0 och alltså ändå nå playoff till VM 2018.

Förbundskapten Janne Andersson tycker dock att tabelläget är av ringa intresse.

– Det är fortfarande så att vi kan bli etta, tvåa, trea och seedat och oseedat men det kan vi inte hålla på med utan vi måste förhålla oss till att vi ska spela match. De försökte förklara för mig i morse men jag är helt ointresserad, säger han till Radiosporten.

– Vi vill vinna matchen och kan inte ha massa om och men och andra saker planterade hos spelarna. Ska jag sitta med spelarna med miniräknare och massa tabeller, det jag skriver är att vi ska börja pressa där och allt annat får andra hålla på med.

En orsak till det ljusa utgångsläget inför tisdagens kvalavslutning är gårdagens seger med 8–0 mot Luxemburg.

– Jag är väldigt nöjd med hur vi genomför matchen. Vi jobbade med våra grunder under veckan och vi hade med oss det in i matchen och det gläder ett gammalt tränarhjärta. Och sen att vi får med oss så många mål, det händer inte ofta.

Men tidigt i morgon är det fullt fokus på Nederländerna.

– Planen kommer att likna den vi haft mot Frankrike. Sen har vi allt att vinna och kommer också att gå ut för att vinna, säger Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".