Lagkapten Andreas Granqvist är en av spelarna som riskerar avstängning.
Lagkapten Andreas Granqvist är en av spelarna som riskerar avstängning. Foto: Erik Simander/TT

Tre ordinarie backar riskerar avstängning

Andreas Granqvist: "Tänker inte på varningar"
2:27 min

Tre ordinarie svenska försvarare har ett gult kort och riskerar avstängning i ett eventuellt playoff. En av dem är lagkapten Andreas Granqvist.

– Jag går in i matchen för att spela mitt spel och krävs att man tar en varning taktiskt får man göra det, säger Granqvist till Radiosporten.

Victor Nilsson Lindelöf, Mikael Lustig och Andreas Granqvist har alla ett gult kort inför kvalavgörandet mot Nederländerna. Därmed riskerar de svenska försvararna att vid en ny varning bli avstängda i ett eventuellt playoff.

– Janne Andersson har varit tydlig med att inte göra onödiga saker, kasta bort bollen eller snacka utan att spela sitt egna spel och inte tänka på varningar. Sedan får vi se om det kanske blir läge för byte för att allt är klart, säger Andreas Granqvist till Radiosporten.

– Jag går in i matchen för att spela mitt spel och krävs att man tar en varning taktiskt får man göra det men det optimala är ju att vi vinner matchen och att inga spelare blir varnade.

Sverige har råd att förlora med 6–0 och ändå knipa andraplatsen i gruppen som innebär playoff.

– Vi har fullt fokus på att göra en bra prestation och funderar inte i banor att vi ska förlora med ett visst antal mål. Vi funderar i banor att vi ska göra allt för att vinna matchen. Vinner vi matchen så får vi se vad som händer mellan Frankrike och Vitryssland.

Sverige har fortfarande chans att vinna gruppen men då krävs att Frankrike tappar poäng mot Vitryssland och att Sverige inte förlorar mot Nederländerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".