Nederländerna måste vinna med sju mål mot Sverige.
Nederländerna måste vinna med sju mål mot Sverige. Foto: Sergei Grits

Svenska scouten: ”Måste stå emot första 20”

Tom Prahl: "Nederländerna kommer forcera"
2:16 min

Sverige får räkna med nederländsk forcering från start i kvällens kvalavgörande. Det tror Tom Prahl som har scoutat motståndarlaget.

– Klarar man första 20 minuterna så kommer tempot att sjunka.

Inför avgörandet ligger Sverige tvåa i kvalgruppen, tre poäng före Nederländerna som måste vinna kvällens match mot just Sverige med sju mål för att ha chansen att nå playoff.

Svenske scouten Tom Prahl berättar att det är en väntad orange spelidé som väntar.

– Det ser likadant ut som varje gång. Nederländerna kommer att forcera i början och sen kommer det att mattas lite. Men bollinnehavet kommer säkert vara 60-40 i holländska favör, om inte mer. Men klarar man första 20 minuterna så kommer tempot att sjunka och Sveriges spel kan få plats på banan.

Nederländernas förbundskapten Dick Advocaat tror sig veta hur det svenska laget kommer att spela.

– Jag tror inte att de kommer attackera. Det är upp till oss hur vi hanterar det, för oss är det viktigt att vi får det resultat som vi vill ha, säger han.

Nederländerna har hittills vunnit tre av fyra matcher på hemmaplan och bara förlorat mot Frankrike. Advocaat, som tog över i våras, medger att Nederländernas start på kvalet var svag.

– Vi försökte reparera det men vi trodde inte att Sverige skulle slå Frankrike. Jag trodde att fyra segrar skulle räcka men Sverige ville annat.

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".