Niklas Ingvarsson (vänster) gjorde Sveriges mål.
Niklas Ingvarsson (vänster) gjorde Sveriges mål. Foto: TT

Sverige föll igen i Paralympicskval

Peter Ojala:"Vi har alltid kniven mot strupen"
5:38 min

Det svenska paraishockeylandslaget har fått en tung start i kvalet till Paralympics. Mot Slovakien kom andra raka förlusten efter 1-2 efter förlängning.

–Men poängen kan bli väldigt viktig i slutet, säger målskytten Niklas Ingvarsson till Radiosporten.

Sverige och fyra andra lag gör upp om tre platser till Paralympics i Pyeongchang. Och efter förlusten med 2-3 mot Japan i öppningsmatchen hade det svenska laget förhoppningar om tre poäng.

Men mot Slovakien var det nära att det blev noll. Först med en dryg minut kvar av matchen lyckades Sverige kvittera genom Niklas Ingvarsson. Sedan föll man i den efterföljande förlängningen.

– Det var tur att vi fick in ett där i slutet så vi får med oss en pinne. Det kan ju bli väldigt viktigt i slutet. Vi ville mycket och krigade jättehårt men fick inte till spelet. Vi var kanske övertaggade, analyserar Ingvarsson matchen för Radiosporten.

Trots två inledande förluster finns chansen att kvala in till Paralympics fortfarande kvar, men då måste poängen komma i de två avslutande matcherna.

På fredag väntar Tjeckien och på lördag möter man Tyskland.

– Vi har alltid kniven mot strupen, vi har aldrig gjort det lätt för oss. Vi gillar väl den här pressen, säger Peter Ojala.


 Tabell:

1. Tjeckien, 6 poäng. 
2. Japan, 6.
3. Tyskland, 3.
4. Slovakien, 2. 
5. Sverige, 1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".