Daniel Majstorovic i landslagsdress.
Daniel Majstorovic i landslagsdress. Foto: TT

Majstorovic ny sportchef i BP

Den förre landslagsbacken Daniel Majstorovic blir ny sportchef i Brommapojkarna. Han presenterades av klubben under onsdagskvällen.

– Jag är väldigt glad och tacksam att vara tillbaka i BP där resan började för mig, säger Majstorovic till BP:s hemsida.

Daniel Majstorovic är fostrad i just BP och har även representerat klubbar som Malmö FF, Basel och Celtic. AIK blev den sista klubben han spelade för innan han la fotbollsskorna på hyllan 2013.

Nu är 40-årige Majstorovic tillbaka i Brommapojkarna, och han återförenas där med gamle landslagskollegan och vännen Olof Mellberg, som är huvudtränare.

– Jag är väldigt glad och tacksam att vara tillbaka i BP där resan började för mig. Jag ser en enorm potential med ”BP 2.0 – 2020”. Ett spännande projekt som med BP:s varumärke gör att jag blir mycket inspirerad. BP är i dag Europas största fotbollsförening, vi har alla möjligheter att bygga vidare därifrån, och ta klubben till nya höjder, säger Daniel Majstorovic till BP:s hemsida.

Brommapojkarna ligger just nu på en andra plats i superettan och är på god väg mot allsvenskan. 

– Vår utmaning blir att först etablera klubben i Allsvenskan, och därefter skapa förutsättningar för att ta klubben till nästa nivå, säger Majstorovic.

Närmast kommer Majstorovic från sportchefsjobbet i AEK Aten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".