Nichlas Falk svimmar under sitt tacktal.
Nichlas Falk svimmar under sitt tacktal. Foto: Janerik Henriksson/TT

Falk drabbades av akut hjärtflimmer

Dif-ikonen och Södertäljetränaren Nichlas Falk föll ihop under sitt tacktal på Hovet igår. Han drabbades av akut hjärtflimmer och kommer inte att finnas med i båset när Södertälje i kväll möter Oskarshamn.

Det var under torsdagen som de dramatiska scenerna utspelade sig. Falk skulle få sin tröja hissad på Hovet men svimmade plötsligt under sitt tacktal och blev liggandes på röda mattan. Han lyckades resa sig och slutförde ceremonin, men kollapsade på nytt innan han fördes till sjukhus.

”Sent igår kväll träffade Bengt Gustafsson, Djurgårdens läkare, Nichlas Falk på Södersjukhuset. Han hade då blivit inlagd för observation under natten”, skriver Djurgården hockey på sin hemsida.

”Man har med hjälp av EKG konstaterat att Nichlas har drabbats av ett akut hjärtflimmer. Detta medför att hjärtat inte förmår att hålla blodtrycket uppe vilket resulterade i att han svimmade under ceremonin. Medicinering är insatt och vidare utredning påbörjas i morgon”.

Falk tog nyligen över som huvudtränare för Södertälje i hockeyallsvenskan men kommer inte att finnas med i båset under kvällens match mot Oskarshamn.

”Han mår efter omständigheterna bra men efter ceremonin fördes han till sjukhus där han stannade över natten för observation. Nichlas Falk kommer inte att medverka vid kvällens match. Klubben jobbar på en tränarlösning och kommer gå ut med det inom kort”, skriver Södertälje på sin hemsida.

Senare under fredagen presenterade Södertälje den tidigare U17-förbundskaptenen Ulf Lundberg som ny tränare för klubben. Nichlas Falk kommer enligt klubbens pressmeddelande att återgå till sin tidigare roll som assisterande tränare när han har tillfrisknat.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".