Björn Eriksson och Karl-Erik Nilsson.
Björn Eriksson och Karl-Erik Nilsson. Foto: TT.

Karl-Erik Nilsson: ”Vi förväntar oss en offentlig ursäkt”

Karl-Erik Nilsson: ”Vi måste markera”
1:08 min

Ett mycket ovanligt ordkrig har brutit ut mellan två av svensk idrotts främsta företrädare.

RF:s ordförande Björn Eriksson kommenterade en formulering i ett mejl från en fotbollsledare som till ett pojklandslagsläger sökte ”spelare med pojkkropp och pojkutseende”.

Fotbollförbundet har bett om ursäkt för formuleringarna. Men nu vill förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson ha en ursäkt från RF:s Björn Eriksson. Det skriver han i ett öppet brev på förbundets hemsida.

”Vår verksamhet måste tåla granskning, och vi förstår kritiken mot det olyckliga ordvalet fullt ut. Vi har, ända sedan det beklagliga interna misstaget uppmärksammades, varit införstådda med att vi skulle kritiseras hårt och lida skada till följd av detta. Vi hade dock inte förväntat oss att Riksidrottsförbundets ordförande skulle förvärra skadan genom att bidra till att hela verksamheten släpas i smutsen på ett djupt orättvist sätt. Vi förväntar oss en offentlig ursäkt”.

Björn Eriksson har nu svarat på Nilssons öppna brev. 

– Det är svårt att be om ursäkt för någonting som inte inträffat. Jag tror helt enkelt att det var den klassiska missuppfattningen. Det jag sa i DN-intervjun, som startade det hela, var att den som yttrade detta om barnkroppar gav mig fel associationer. Jag har ingen som helst uppfattning av negativ art kring fotbollförbundets arbete, säger Björn Eriksson till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".