Sveriges Daniel Andersson och Rysslands Sergey Shaburov i närkamp under final mellan Sverige och Ryssland vid bandy-VM i Göranssons Arena i Sandviken.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Klart: Bandy-VM 2019 i Vänersborg

Världsmästerskapet i bandy 2019 kommer att spelas i Sverige och Vänersborg. Det skriver Svenska bandyförbundet i ett pressmeddelande.

Vänersborg var arrangör för huvudgruppen i 2013 års mästerskap och får nu förtroende igen 2019, lagom till firandet av Vänersborgs Stads 375-årsjubileum.

"Det känns tillfredsställande att återigen förlägga världsmästerskapen till Vänersborg, speciellt eftersom vi känner oss trygga med att man klarar av att arrangera stora idrottsevenemang i staden", säger Stig Bertilsson, ordförande i Svenska bandyförbundet, enligt pressmeddelandet.

Bandy-VM 2019 kommer att avgöras 24 januari till 4 februari med Vänersborg huvudort. Vissa matcher kommer även att spelas på ett antal andra arenor i Västsverige och med största sannolikhet också i norska huvudstaden Oslo.

"Det är ett mycket fint samarbete med Vänersborgs kommun som lagt grunden till att vi kan ta på oss ett sådant här åtagande. Ett internationellt event av den här omfattningen betyder mycket för näringslivet, handeln, bandysporten och Vänersborgs kommun", säger IFK Vänersborgs ordförande Jan-Olof "Jolo" Olsson i pressmeddelandet.

Mer om Bandy

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".