SUNDSVALL 2017-10-14 Skidåkaren Charlotte Kalla och skicrossåkaren Anna Holmlund inviger Alnö skidklubb i Sundsvall. Det är Anna Holmlunds första framträdande efter den svåra olyckan under träning i Inncichen den 19 december förra året. Foto: Mats Andersson / TT
Foto: Mats Andersson/TT

Charlotte Kallas hyllning till Anna Holmlund

1:51 min

När skicrossåkaren Anna Holmlund gjorde sitt första officiella framträdande efter kraschen i december tog Charlotte Kalla till orda.

Skicrossåkaren Anna Holmlund har gjort sitt första officiella framträdande efter kraschen i december.

Holmlund var på strålande humör när hon invigde en handikappanpassad skidanläggning i Alnö tillsammans med skidstjärnan Charlotte Kalla.

– Anna, du är en fajter. Din kämpaglöd att komma tillbaka efter olyckan ger oss perspektiv på livet. Din vilja och inställning gör starkt intryck på mig, sade en rörd Charlotte Kalla i invigningstalet och fortsatte:

– Låt din glöd bli en inspiration för oss alla framåt. Ingenting är för givet och livet blir vad man gör det till, både i med- och motgång.

Flera hundra Alnöbor fanns på plats och Svenska Skidsportförbundet passade på att avslöja att man startat in insamling till Anna Holmlund för att hon ska ha råd att få så bra rehabilitering som möjligt.

Anna Holmlund fick svåra hjärnskador vid olyckan i december och behöver mycket hjälp, men hon gör framsteg i återhämtningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".