Jubel i Sandviken efter World Cup-titeln.
Jubel i Sandviken efter World Cup-titeln. Foto: Foto: Elin Svensson

Sandviken vann World Cup på hemmaplan

Daniel Berlin: "Det är bara enorm glädje"
1:08 min

Sandviken stod för en galen vändning och vann World Cup-finalen mot ryska Jenisej med 4-3 efter förlängning. Daniel Berlin blev matchhjälte när han sköt segermålet på straff.

– Vår ordinarie straffskytt har missat några, så jag kände att jag kan ta den här. Jag ville verkligen göra mål, säger Berlin till P4 Gävleborg.

Med mindre än fem minuter kvar av ordinarie tid ledde Jenisej med 3-1 efter att Erik Pettersson, tidigare i Saik, skjutit det tredje målet. Christoffer Edlund reducerade innan Daniel Mossberg kvitterade till 3-3 i slutet av tilläggstiden. 

Det var första gången som Sandviken vann World Cup på hemmaisen i Göransson arena. Senaste titeln tog klubben för 15 år sedan då turneringen avgjordes i Ljusdal.

– Vi är jäkligt stolta över det här. Det är bara enorm glädje. Vi spelar ganska bra försvarsspel och lyckas väl vinna på det, säger Berlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".