Brækhus gillade inte Lauréns kyss-kupp.
Brækhus gillade inte Lauréns kyss-kupp. Foto: Foto: TT

Brækhus gillade inte Lauréns kyss-kupp

En kyss från Mikaela Laurén besvarades med en örfil från Cecilia Brækhus.

Svenskan och norskan försöker bygga upp förväntningarna inför vad som kan bli en boxningsmatch inför halvtomma läktare.

På lördag sätter obesegrade norskan Cecilia Brækhus sina VM-titlar i boxning på spel när hon möter svenskan Mikaela Laurén i Oslofjord Convention Center i Stokke, Vestfold.

Det kan bli inför halvtomma läktare i arenan som har plats för 6 000 åskådare och ligger lite mer än tio mil söder om den norska huvudstaden.

– Biljettförsäljningen har gått trögare än vi hade trott men vi hoppas att det ska stiga i veckan när det blir stort mediefokus på fajten. Då vaknar förhoppningsvis idrottspubliken i Vestfold, säger Sjur Mørk, operativ chef för arrangören Prounite, till VG.

Brækhus fokuserar på matchen och inte på publiktillströmningen.

– Laurén får stryk oavsett om det blir inför 10 eller 10 000 åskådare, säger titelförsvararen.

På presskonferensen inför matchen överraskade Laurén sin motståndare med att, under det traditionella stirrandet mot varandra, kyssa Brækhus på munnen. Norskan svarade med en örfil.

36-åriga Brækhus har 31 segrar och innehar världsmästarbältena i weltervikt i fem organisationer: IBF, IBO, WBA, WBC, WBO.

Den fem år äldre Laurén har 29 segrar och fyra förluster som proffs. Det första nederlaget kom 2010 mot just Brækhus, som är den enda motståndaren som vunnit på knockout - domaren stoppade matchen - mot svenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".